Spring naar de content

Paniek bij arriveren Nederlands elftal op trainingscomplex

Het Nederlands Elftal van Louis van Gaal is vanmorgen veilig aangekomen op het trainingscomplex in Salvador. Dat melden bronnen rond persvoorlichter Kees Jansma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

De veilige reis van het hotel naar het trainingsveld is goed nieuws, met name voor Arjen Robben. De route, die ongeveer tien minuten in beslag nam, werd per bus afgelegd en kende weinig oponthoud. Een stoplicht bleef iets langer dan gemiddeld op rood staan, maar geen van de Oranjespelers hield aan die vertraging een blessure over.
Bij het verlaten van de bus viel op dat met name Paul Verhaegh de bus heel kwiek verliet. Of dat ook betekent dat Verhaegh morgen tegen Costa Rica in de basis staat, is onduidelijk.

Clasie
Volgens NOS-correspondent Jack van Gelder verliep ook de weg van de bus naar de kleedkamers vervolgens zonder problemen. ‘Er was even paniek, omdat de gang van het stadion vanochtend was gedweild, maar met deze temperaturen droogt dat gelukkig heel snel, dus geen van de spelers heeft daar werkelijk last van gehad. Je kunt je zelfs afvragen of ze er iets van hebben gemerkt.’

Kort na het verlaten van de bus vond er op de stoep voor het trainingscomplex buiten het zicht van de camera’s nog een incident plaats. Jordy Clasie stapte bij het uitladen van de tassen in een hondendrol en zakte daar volgens ooggetuigen tot in zijn middel in weg.
De drol was vermoedelijk afkomstig uit een al wat oudere, lokaal als “lastig” bekend staande hond, die “Paolo” wordt genoemd. Het is maar de vraag of Clasie, die na het incident kort gelachen schijnt te hebben – al wordt dat laatste bevestigd noch ontkend door bronnen rond persvoorlichter Kees Jansma – nu fit is voor de kwartfinalewedstrijd van zaterdag. Geruchten dat er met de Feyenoord-middenvelder mogelijk echter toch niets aan de hand is, zingen hardnekkig rond in de wandelgangen.

Uitzendschema
De laatste training van Oranje is straks live te zien op Nederland 1, RTL 4, SBS 6 (met commentaar van Ellemieke Vermolen) en de themakanalen Cultura 24 en 24 Kitchen. De terugreis naar het hotel zal daarna worden gevolgd door Tom Egbers en Ron Boszhard. Het verslag is direct te volgen op Radio 1, Radio 538 en TV Flevoland. Aansluitend zullen Wim Kieft, Milow en de vrouw van Ron Jans de voorbereidingen van het avondeten van Oranje bespreken op Nederland 1. Het Achtuurjournaal komt daardoor te vervallen.