Wie wordt WK-topscorer? Nederland vijf keer in top-15

Nick Muller 4 jul 2014 Media

Wie wordt de topscorer van dit WK?

Ongeveer een maand geleden stelden we dezelfde vraag. Afgaand op de voorspellingen van deskundigen en bookmakers concludeerden we dat het waarschijnlijk een Argentijn zou zijn die met de Gouden Schoen huiswaarts zou keren. Liefst drie van de vijf spelers die door de bookmakers getipt werden als topscorer van dit WK kwamen uit Argentinië: Lionel Messi was de grootste favoriet, gevolgd door Sergio Aguero (3) en Gonzalo Higuain (5).

Maar het kan verkeren. Van dit illustere drietal staat alleen Lionel Messi nog in de top vijf (Aguero en Higuain scoorden allebei niet), en nog steeds is de man zonder eigenschappen de grootste favoriet. Hij wordt gevolgd door James ‘Gammes‘ Rodriguez (Colombia), op plaats drie staat Neymar (Brazilië), op plaats vier Thomas Müller (Duitsland) en op de vijfde plaats staat onze eigen Robin van Persie, die een maand geleden nog op de elfde plaats werd gerangschikt.

Nederland levert een derde van de kanshebbers
Wat opvalt in de lijst is dat Nederland een flinke opmars heeft gemaakt. Een maand geleden stond er nog maar één Nederlander in de bookmakers top-15, nu zijn dat er vijf. Daarmee is Nederland statistisch gezien by far het populairste land om de topscorer van dit WK te leveren.

(5) Robin van Persie: 12 x inleg
(7) Arjen Robben: 16 x inleg
(11) Memphis Depay: 200 x inleg
(13) Klaas-Jan Huntelaar: 200 x inleg
(15) Wesley Sneijder: 250 x inleg

(1) Lionel Messi: 2,5 keer inleg
(2) James Rodriguez: 3,3 x inleg
(3) Neymar: 4 x inleg

Een uitgebreid overzicht vindt u hier.

Reageer op artikel:
Wie wordt WK-topscorer? Nederland vijf keer in top-15
Sluiten