Spring naar de content

Wedstrijdverslag Nederland-Costa Rica

Met de slaap nog in de ogen (14:00!) reisden we af naar Salvador, voor onze wedstrijd tegen Costa Rica. We konden het stadion niet meteen vinden, maar waren gelukkig op tijd voor de wedstrijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

We speelden een beetje in een fantasieopstelling. Dat kwam omdat Nigel pijn had aan zijn voet, en ook omdat Leroy niet was komen opdagen (volgende keer op tijd afbellen Leroy, je hebt onze nummers!!).
Coach Louis sprak het hele team vooraf in de kleedkamer streng toe en zei dat we goed ons best moesten doen. Iedereen was woensdag komen trainen, dus dat was fijn.
Het was erg warm en we moesten pas laat voetballen. Sommige van onze jongens leken nog niet helemaal te zijn uitgeslapen, maar toch begonnen we met veel goeie kansen, die er helaas niet in gingen. Buitenspel is nog altijd een beetje moeilijk voor ons, maar dat komt vanzelf. Goed oefenen!
In de tweede helft speelden we ook heel goed, Costa Rica had het heel zwaar, maar was een sportieve tegenstander. Wij waren beter, maar als ze dan een keer op doel schoten, was daar altijd nog onze betrouwbare sluitpost, Jasper.
Achterin stonden onze sterke Bruno, onze dromerige Stefan (volgende keer goeie schoenen meenemen, Stefan, en op tijd komen alsjeblieft!), de razendsnelle Daley en Dirk, die normaal altijd in de spits staat, maar die coach Louis nu in de verdediging opstelde. Ging hartstikke goed, Dirk! Een speciale vermelding voor Ron van de E2, een heuse rots in de branding. Dank voor het meedoen Ron!
Costa Rica ging steeds meer foutjes maken, maar Oranje bleef geconcentreerd spelen. Dankzij Gini, die goed passte en Wesley, die maar bleef rennen. Helaas konden we geen doelpunt scoren, ondanks onze goeie aanvallers Memphis, Robin en Arjen. Vergeet de bal niet af en toe af te spelen, jongens, voetbal is een teamsport!
We teisterden nog wel een paar keer het houtwerk met harde schoten die we op de training hebben geoefend – mooi! – maar een doelpunt viel maar niet.
Zo bleef het maar 0-0 en ook langer doorspelen hielp niets. Wel deden onze invallers Klaas-Jan, Jeremain en Tim het hartstikke goed, ga zo door mannen. De tomeloze inzet van al onze spelers was mooi om te zien vanaf de kant. Ondanks dat we niet wisten te scoren, bleven wij er alles aan doen, tot de scheidsrechter voor het laatst floot en iedereen moe in het gras viel.
Coach Louis was tevreden en wilde iedereen trakteren op AA, maar eerst moesten we nog penaltyschieten. Dat ging Heel Erg Goed. Vooral Tim, die pas voor het eerst meedeed, was de grote uitblinker: hij redde maar liefst twee strafschoppen!!!

Man of the Match was Daley, die maar bleef rennen en heel sportief de scheidsrechter een handje gaf. Zo hoort het!
Daarna namen we een punt mee naar Rio, en reden we tevreden huiswaarts.

OPGELET: woensdag weer een wedstrijd, tegen Argentinië! Altijd lastig. Ouders die kunnen rijden, mogen zich melden bij coach Louis of bij mij. Het zijn nu wel vaak dezelfde papa’s en mama’s die moeten rijden.

Groetjes,
Danny (vader van Daley).