Spring naar de content

Tim K. a.k.a Killer Curl

Weinig mensen weten het, maar Tim K. is van oorsprong huurmoordenaar. Zo is hij begonnen, als klein jongetje in Den Haag: samen met zijn vriendjes huurmoordenaartje spelen op straat. Daar kreeg hij ook de bijnaam Killer Curl.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Hij werd al snel ontdekt door scouts van de Haagse penoze, die in hem het talent van de ware killer meenden te ontwaren. Hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van de Bende van de Schilderswijk, waar hij samen met Lepe Mo, Ego Eljero en Geile Berry de jeugdrangen doorliep. Uiteindelijk kwam hij nooit echt in actie voor het eliteteam, en vertrok hij al op jonge leeftijd naar Noord-Engeland, waar hij zich aansloot bij een xtc-lab. Nadat hij zich een tijdje in leven hield als eenvoudige straatdealer, kreeg hij enkele jaren geleden de kans om grote deals te gaan maken. Plots klom Killer Curl – die zijn bijnaam al jaren geen eer meer had kunnen aandoen – in rap tempo op in de hiërarchie van de Britse organisatie. Dat viel ook in Nederland op: grote bazen van Nederlandse hasj- en vrouwenhandelbendes polsten hem om: of hij zijn nietsontziende werkzaamheden niet voor hen zou willen komen verrichten. Bij hoge uitzondering reisde K. vanaf dat moment naar Nederland om zich te melden bij een louter uit Nederlandse topcriminelen bestaande elitegroep en speciale opdrachten uit te voeren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Nationale Recherche bevestigt deze ontwikkeling, maar stelt dat K. nooit een centrale rol binnen die organisatie heeft gespeeld. Onder leiding van de beruchte L. v. G. (bijnaam: ‘De Bondscoach’) werd K. voornamelijk ingezet voor kleine klussen on onbeduidend administratief werk. Wel was K. een van de plusminus 25 misdadigers die in de zomer van 2014 naar Zuid-Amerika vertrok, vermoedelijk om een cocaïnelijn tussen Sao Paolo en Amsterdam op te zetten. Of het van tevoren al de bedoeling was om K. een uiterst speciale operatie te laten uitvoeren, is onbekend. Wel is zeker dat K. in een langdurig dispuut met een bende Costa Ricaanse heroïnebaronnen door L. v. G. is verzocht om ‘de zaak op te lossen’. Of Van Gaals vaste killer, Jasper ‘De Albino’ C., hiervan op de hoogte was, is nooit duidelijk geworden.

Vier Duitsers
Killer Curl maakte in korte tijd een eind aan de ruzie met de Costa Ricanen door hen eenvoudigweg te elimineren. Daarna verdween hij weer uit beeld, voor korte tijd ditmaal: ongeveer een week later werden vier beruchte Duitse criminelen die tot de top van de bedrijfstak werden gerekend, uitgeteld teruggevonden op een straathoek in Rio de Janeiro, niet ver van voetbalstadion Maracana.

K., V. G. en C. werden nooit veroordeeld. K. verdween zelfs volledig van de radar; daarmee is hij tot op de dag van vandaag een van de grootste mythes uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis.