Spring naar de content

Man crowdfundt 25.000 euro voor aardappelsalade

In een tijd waar banken minder scheutig zijn met het verstrekken van leningen is crowdfunding een aantrekkelijk alternatief voor startende ondernemers. Op crowdfundingswebsite Kickstarter kunnen, dankzij onlangs verruimde regels, niet alleen ondernemers geld ophalen. Iedereen kan geld ophalen. Daarom besloot Zack Danger Brown 10 dollar te vragen om een aardappelsalade te prepareren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Inmiddels hebben ruim 3206 mensen gezamenlijk bijna $ 35.000 (circa €25.000) toegezegd aan Zack. In ruil voor de financiële steun bood Zack onder meer een hapje van de salade aan. De uit de hand gelopen grap groeit waarschijnlijk uit tot een evenement. Brown is van plan een zaal af te huren en het bereiden van de aardappelsalade in een evenement te veranderen dat online uitgezonden wordt.

Door anderen werd geopperd om alleen de gevraagde 10 dollar aan de aardappelsalade te besteden en de rest over te maken naar een goed doel. Brown geeft echter aan dat doneren aan een goed doel in strijd is met de algemene voorwaarden van Kickstarter. Eén van de ondersteuners verzoekt Brown om sowieso het geld niet over te maken naar een goed doel “omdat hij dit zelf kan”. Een ander stelt “geld gedoneerd te hebben voor een aardappelsalade”, maar geeft aan dat de initiatiefnemer “de rest aan cocaïne kan opmaken”. Een veelgehoorde klacht is op Kickstarter is dat serieuze projecten moeilijk geld binnenhalen, terwijl ‘iets onzinnigs’ als een aardappelsalade €25.000 weet op te halen.

Overigens heeft de crowdfundingsactie inmiddels concurrentie gekregen uit het Verenigd Koninkrijk. Gary Howard uit Colchester probeert daar nu geld op te halen voor het maken van coleslaw dat volgens hem veel lekkerder is dan aardappelsalade.