Spring naar de content

Fotoserie: met een glimlach je voet laten amputeren

Je bent 23 jaar en je moet je voet laten amputeren: vreselijk nieuws. Maar Joe, ook wel bekend als Reddit-gebruiker ‘Rightfooted’, gaat daar op een bewonderenswaardige manier mee om: hij maakte een humoristische fotoserie ter afscheid van zijn linkervoet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Joe lijdt aan een zeldzame gewrichtsaandoening waardoor hij erg veel pijn heeft aan zijn voet: pigmented villonodular synovitis (PVNS) heet de aandoening. Toen het afscheid van zijn voet naderde maakte hij er maar het beste van, en besloot een afscheidsreisje te houden met zijn linkervoet nog aan zijn lichaam. Hij bezocht zijn familie, ging paintballen, liet een tatoeage zetten en bezocht een festival. En dat allemaal met een grote grijns op zijn gezicht.

uLWsZEW
Joe met zijn zus, die een alternatieve manier van opereren heeft bedacht.

1H3cwTI Een tatoeage met een markering op de plek waar de chirurg gaat snijden.


7PndizhJe voet er af laten schieten, dat kan natuurlijk ook.

j14r1Ha
Op het festival was de amputatietatoeage een heuse trekpleister.

xKUj4FT Qh5zOC2 Mocht de nood aan de man komen, dan kan de broer van Joe altijd nog een handje helpen met zijn kettingzaag. Joe lijkt het prima te vinden.


fA742RTVlak na de operatie lijkt er bij Joe geen centje pijn of verdriet te bespeuren.

Op de vraag of hij het dan echt allemaal niet zo erg vond zei hij: ‘Ik was ongeveer een half uurtje heel erg overstuur. Ik heb eventjes heel erg gehuild, maar na zes jaar leven met de pijn voel ik me nu een stuk beter.’

En steeds wanneer de zusters terugkwamen met zijn medicatie, deed Joe zijn nepbaard om en zei: ‘Zijn jullie daar eindelijk? Ik zit hier al een eeuwigheid.’ De man op deze foto is de chirurg die de operatie uitvoerde.

Foot11

 

Onderwerpen