Spring naar de content

Wordt Grimsby de volgende plaats die Sacha Baron Cohen te gronde richt?

Kazachstan is nog altijd niet bekomen van Borat. Het typetje van Sacha Baron Cohen zette schetste een karikatuur waar de Centraal-Aziatische republiek zich allerminst in herkende: een dom, seksistisch en racistisch land. In zijn nieuwe film richt de Britse komiek zijn pijlen op het Engelse plaatsje Grimsby. De inwoners houden hun hart vast.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Nu Grimsby de Borat-behandeling heeft gekregen, maken de inwoners van het stadje in North East Lincolnshire zich flinke zorgen om de reputatie van hun woonplaats. Ze zijn dan ook woedend op Baron Cohen, die Grimsby in zijn nieuwe film afschildert als een vergaarbak van tokkies.

De film, die net zo heet als het stadje, speelt zich af in de jaren tachtig en gaat over aso’s, slechte buurten en voetbalhooligans. Voor de opnames strooiden de filmmakers rotzooi uit over de straten van Tilbury, een ander Engels plaatsje dat voor Grimsby moest doorgaan, lieten mensen uit ramen urineren, gaven bier aan kinderen en kalkten graffiti op de muren, want ‘Grimsby’ moest eruitzien als de meest verdorven en verwaarloosde plek van het land.

“Het zet de naam Grimsby in een kwaad daglicht. Ik ben bang dat onze economie er weinig baat bij heeft dat de film de naam van onze stad draagt,” zegt gemeenteraadslid Matthew Brown in The Daily Mail. Een andere inwoner zegt: “Ze stellen Grimsby voor als een vreselijke, vervuilde plek om te wonen, en dat is niet het geval.” Grimsby wordt geregisseerd door The Incredible Hulk-regisseur Louis Leterrier en moet volgend jaar zomer in première gaan.