Spring naar de content

Te koop: de schoenen van Arnon Grunberg

Arnon Grunberg veilt zichzelf. Op veilingsite Catawiki heeft de schrijver diverse voorwerpen geplaatst die van eigenaar mogen verwisselen. Topstuk uit de collectie: een paar smoezige, lederen herenschoenen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Grunberg kocht de schoenen in de zomer van 2002, ‘ergens ten zuiden van Napels.’ De nieuwe eigenaar krijgt niet alleen de afgetrapte schoenen – die volgens veilingmeester A. Grunberg tussen de €250,- en de €500,- op moeten brengen – maar ook de envelop waarin de schrijver ze naar diens toenmalige adres in New York heeft verzonden. En natuurlijk, en dat is minstens zo waardevol, het DNA van de schrijver, dat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt in de binnenzolen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Schrijvers en veilingen
Arnon Grunberg is bij lange na niet de eerste literator die des schrijvers goederen veilt. De absolute koning van de veilingen was Gerard Reve, die niet schroomde om zijn eigen teennagels, verstandskies en zelfs zijn schaamhaar te veilen. Meer recentere veilingen zijn die van Jan Cremer (waarbij hij zo’n beetje zijn hele hebben en houden verkocht, tot aan zijn schildersschoenen aan toe) en die van de selfies van Heleen van Royen.

Naast op tal van bibliofiele werken van Arnon Grunberg kan er geboden worden op een schilderij dat door hem vervaardigd is, een fles wijn en een wandeling door Amsterdam met de schrijver. De veiling sluit woensdagavond 23 juli, 20:00 uur.