Spring naar de content

Zien: indrukwekkende toespraak koning Willem-Alexander over ramp met MH17

Koning Willem-Alexander sprak maandag aan het eind van de middag het volk toe over de vliegramp van vlucht MH17 in de Oekraïne, nadat hij en koningin Máxima een bijeenkomst met nabestaanden van de slachtoffers hadden bijgewoond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“Hun verdriet, onmacht en wanhoop snijden door de ziel”, aldus de koning. “We begrijpen hun frustratie. We weten dat hun verdriet niet meer goed te maken is. Het enige dat we vandaag konden doen is luisteren naar hun verhaal. De vliegramp heeft een diepe wond geslagen in onze samenleving. Het litteken daarvan zal zichtbaar en voelbaar blijven tot in lengte van dagen.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook sprak Willem-Alexander waardering uit voor iedereen die zich om de nabestaanden bekommert. “Mensen laten elkaar niet los. Dat is vooral van belang in deze dagen, nu ons land zo op de proef wordt gesteld.”

Rutte
Ook premier Rutte was bij de bijeenkomst die volgens hem “ronduit indrukwekkend” en “buitengewoon ingrijpend” was. Hij gaf tegenover de nabestaanden aan dat “op sportclubs, scholen, bedrijven, verenigingen, kerken mensen om hen heen staan” en “heel Nederland hun verdriet voelt.”