Spring naar de content

Terugkijken: geëmotioneerde Timmermans spreekt VN-veiligheidsraad toe over MH17

Zagen we maandag al hoe koning Willem-Alexander en premier Rutte zichtbaar aangedaan toespraken hielden, in de VN-Veiligheidsraad herhaalde minister Frans Timmermans op indrukwekkende wijze dat Nederland op dit moment één prioriteit heeft: de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne moeten thuiskomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

,,Ik vraag aan de internationale gemeenschap, de Veiligheidsraad, aan wie dan ook met invloed op de grond: laat ons zonder verder uitstel de lichamen van de slachtoffers naar huis brengen, naar hun geliefden”, aldus Timmermans. De raad had kort ervoor het neerschieten van het vliegtuig van Malaysia Airlines unaniem veroordeeld.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens Timmermans verandert de rouw in Nederland in woede door ,,beelden van kinderspeelgoed dat wordt rondgegooid, bagage die wordt geopend en paspoorten die worden getoond op televisie”.