Spring naar de content

Al bijna 600.000 mensen tekenen petitie om ‘verdrietigste dier ter wereld’ te redden

Arturo is een ijsbeer en Arturo lijkt depressief. Zo gek is dat niet: het ‘verdrietigste dier ter wereld’ leeft helemaal alleen in zijn Argentijnse verblijfplaats waar het wel 38 graden kan worden. Een petitie moet er voor zorgen dat Arturo naar Canada mag verhuizen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

De 29-jarige beer loopt dag in dag uit rondjes in zijn betonnen verblijfplaats in de dierentuin van Mendoza. Dierenrechtenactivisten zijn bezorgd over Arturo. Twee jaar geleden overleed Pelusa, de ijsbeer die met hem leefde, en sindsdien vertoont hij nog weinig levenslust.

Foto’s van de treurige beer leidden tot een massaal gesteunde oproep om het dier naar een dierentuin in het Canadese Winnipeg te verhuizen. Intussen hebben bijna 600.000 mensen de online petitie getekend.

newtOok de voormalige voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich riep op zijn Facebookpagina op om de Argentijnse ijsbeer te steunen. ‘Zijn huidige situatie is erg triest, en hij verdient dat hij gered wordt.’

Of Arturo binnenkort ook echt zijn koffers kan pakken is nog maar zeer de vraag. Eerder dit jaar heeft de directeur van de dierentuin van Mendoza gezegd dat een verhuizing van de beer niet veilig zou zijn gezien zijn leeftijd. De dierentuin in Winnipeg, die eerder deze maand een ijsberencentrum opende, is alvast bereid om Arturo op te vangen.

De petitie kunt u hier ondertekenen.

Onderwerpen