Spring naar de content

Hoe de journalistiek de aanval opent op… persvoorlichters

Een krappe deadline, een goede spindoctor, goedkope koffie. Zomaar een greep uit de lange lijst zaken die het werk van de journalist bemoeilijken dan wel belemmeren. Maar als er íets is dat journalistenbloed doet kokenn zijn het persvoorlichters.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Maandag zond de NTR de eerste aflevering van een nieuwe reeks uit van de documentaireserie Kijken in de ziel, waarin presentator Coen Verbraak een aantal beroepsgroepen onder de loep neemt. Psychiaters, artsen, strafpleiters en voetbaltrainers kwamen al aan de beurt, en dit seizoen zijn het de journalisten.

Aanleiding voor journalist Rob Goosens, die onder andere schrijft voor Das Kapital, om te pleiten voor een aflevering over persvoorlichters. De hashtag #kidzpersvoorlichters was geboren.

En zijn collega’s, die gingen los. Over aanvaringen ervaringen met persvoorlichters. Dooddoeners die ongetwijfeld al talloze interviews en artikelen hebben doen sneuvelen. En persvoorlichters zelf vullen met plezier aan.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forse kritiek dus van het journaille op de collega’s van de persvoorlichting. Allemaal terecht natuurlijk, maar misschien ook een beetje afgunst?