Spring naar de content

‘Bezuinigingen’: WNL-presentatoren ruimen veld voor Margreet Spijker

Margreet Spijker, de ontslagen nieuwslezer van RTL Nieuws, gaat aan de slag voor omroep WNL. Maar niet voordat de andere presentatoren van de omroep uit het veld zijn geruimd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieƫn:
Geschreven door: Frank Verhoef

Spijker wordt het nieuwe gezicht van WNL. Ze gaat onder andere de zondagochtendshow WNL op Zondag presenteren, toch wel de blikvanger van de jonge omroep. Volgens hoofdredacteur Bert Huisjes is er wel een probleempje: het budget voor het programma is gehalveerd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat laatste betekent dat de vervangers van Eva Jinek – met de ex-NOS-nieuwslezer begon het WNL-programma immers – te weten Paul Jansen, Sandra Schuurhof en Janneke Willemse stuk voor stuk niet meer terugkomen in het nieuwe seizoen van WNL.

Op zondag worden we dus niet meer wakker met een flinke pot koffie en de uitstekende politieke analyses en interviews van Jansen, of de kritische vragen van Willemse. Willemse reageerde vanochtend in ieder geval sportief op het ontslag met de volgende tweet:

Spijker kennen we eigenlijk alleen van RTL Nieuws. Of nou ja, niet meer dus. Want ze is daar eerder dit jaar ontslagen door de hoofdredactie vanwege een verschil in inzicht, zoals dat dan diplomatiek heet. Ze hoorde naar eigen zeggen pas laat dat ze gedwongen moest vertrekken.

Spijker, eind maart tegen RTL Boulevard: “Ik had er echt helemaal geen rekening meegehouden, echt helemaal niet. Ik heb zo’n warme stem kreeg ik te horen, en dat hoort niet meer in deze tijd. En dat ze toch echt wilden vernieuwen. Dat wisten ze al anderhalf jaar en ik kreeg het nu pas te horen.” Voortaan worden we op zondagochtend dus wakker met de “warme stem” van Spijker.

De vraag is: blijft de ex-RTL Nieuws-presentatrice langer bij WNL dan Eva Jinek, die bij de NOS vandaan kwam? En langer dan het setje presentatoren dat nu weer naar huis wordt gestuurd? Het zou in ieder geval goed zijn voor de continuĆÆteit van het programma. De Wereld Draait Door wisselt immers ook niet ieder jaar van presentator.