Spring naar de content

Transfertumult: ‘Heinen blijft gewoon bij HP/De Tijd’

Het vertrek van Bob Gubbels naar ARAG lijkt onafwendbaar. Gubbels’ huidige werkgever Monsterboard en ARAG zijn het inmiddels eens over een transfersom voor de multinfunctionele callcentermedewerker: de rechtsbijstandsverzekeraar heeft vier miljoen euro over voor Gubbels, die de geruchten over een vertrek vorige week nog aanwakkerde, toen hij op zijn Twitteraccount een selfie plaatste waarop hij een ARAG-polo droeg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

De NS heeft z’n 427e nieuwe aankoop van deze zomerperiode binnen. Dit keer betreft het de 19-jarige Nicky de Bult. Het talent is afkomstig van ROC Midden-Nederland en ontwikkelde zich met name het afgelopen jaar in sneltreinvaart, wat hem belangstelling van zowel NS als Veolia opleverde. De Bult zal door het spoorwegbedrijf met vertraging gebracht worden.

Jansen, Jolien, De Bruin
Ook bij de VARA kan de vlag uit: de ervaren Dolf Jansen blijft bij de omroep. Ondanks lucratieve aanbiedingen uit onder meer Qatar en Dubai, verlengde het loopwonder zijn contract bij de radioarbeiders met een jaar.
Café Koosje aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam lijkt deze transferperiode meer en meer op een handelshuis: barvrouw Jolien is de volgende in de uittocht bij het verrassend goed presterende horecabedrijf. Zij kiest voor een lucratief avontuur in Australië, waar ze op proef gaat bij een van de beste strandtenten van Melbourne.

Als vervanger voor Jolien heeft Koosje z’n oog laten vallen op Peter de Bruin. Dat meldt althans De Telegraaf vandaag op haar site. De Bruin, tot voor kort actief in het restaurantwezen, zit sinds kort zonder club en is dus transfervrij. Voorlopig lijken de salariseisen van de ervaren kelner, die ook in de keuken uit de voeten kan, echter nog te gortig.
Mocht de overgang van De Bruin inderdaad op losse schroeven komen te staan, dan zal Koosje Bart Graafmans (16) uit de afwasploeg overhevelen naar het eerste team.

Heuckeroth, Tijssens, Heinen
Ook in Blaricum is de kogel door de kerk: Gordon Heuckeroth is komend seizoen de excentrieke aanvalsleider van RTL. Heuckeroth – voetbalnaam ‘Gordon’ – moet alleen nog medisch worden gekeurd. ‘Dat wordt geen probleem, ik mankeer nooit niets.’

Mick Tijssens, wiens goede presteren bij consultancybureau Van Biezen en Partners deze zomer nergens in Europa onopgemerkt is gebleven, lijkt toch naast een transfer te grijpen. Tijssens had de clubs voor het uitkiezen en was persoonlijk al rond met Schneijderberg Solutions in Bonn, maar de clubs konden er niet uitkomen. Van Biezen vroeg 24 miljoen voor Tijssens, terwijl Schneijderberg niet verder wilde gaan dan de helft. Het Duitse bureau heeft inmiddels Mike Acoca, een consultant uit Honduras, op proef.

Wie in elk geval nergens heen lijkt te gaan, is Frank Heinen. De columnist van HP/De Tijd is komend seizoen gewoon columnist van HP/De Tijd. Dat meldt althans de zaakwaarnemer van Heinen, in een telefonisch vraaggesprek met HP/De Tijd. Volgens hem heeft het opinietijdschrift– ondanks de talloze geruchten in de internationale media – geen enkel concreet bod op zijn client ontvangen. Heinen, die door zichzelf in deze column in verband werd gebracht met The New York Times, is tot nader order ook komend seizoen gewoon in Utrecht te bewonderen.
Heinen zelf geeft de hoop op een (tijdelijke) stap naar het buitenland nog niet op: ‘De vakantie is nog lang, er kan nog van alles gebeuren.’