Wall Street Journal puzzelt met foto’s van wrakstukken eigen crashmap

Sjoerd Hartholt 31 jul 2014 Leven

Het onderzoek rondom de crash van vlucht MH17 speelt zich tot nu toe bijzonder publiekelijk af. Omdat het vliegtuig midden in een oorlogsgebied is gevallen verloopt het onderzoek rommelig en chaotisch en is er ontzettend veel onderzoeksinformatie te achterhalen, zo ondervond The Wall Street Journal.

Normaal gesproken worden er amper beelden en informatie vrijgegeven, maar door de vanwege de oorlogssituatie slechte controle in het crashgebied zijn er via sociale media talloze beelden het internet opgeslingerd die normaal het publiek nooit zouden halen. De Amerikaanse krant bracht aan de hand van de vele vrijgekomen foto’s in kaart waar de verschillende wrakstukken van MH17 precies zijn terechtgekomen met een eigen ‘crashmap’.

A satellite image shows the crash site of Malaysia Airlines flight MH17 in the Ukraine in this DigitalGlobe handout photo

Op de bovenstaande kaart van Hrabove is te zien waar volgens The Wall Street Journal een groot gedeelte van de onderdelen van het vliegtuig is neergestort. Met de wrakstukken op de foto’s en de locaties van de fotograaf kon WSJ een puzzel leggen die resulteerde in hun eigen gemaakte crashmap.

villagemap
Een overzicht van het gebied met de wrakstukken, samengesteld door The Wall Street Journal.

298 Crew And Passengers Perish On Flight MH17 After Suspected Missile Attack In Ukraine

The Wall Street Journal analyseerde dat op deze foto de cockpit en de onderkant van de neus van het vliegtuig te zien is. Het wrakstuk belandde in een zonnebloemenveld op zo’n 1,6 mijl van de overige wrakstukken.

De vele foto’s van wrakstukken worden zodoende verzameld. De krant zegt een groot gedeelte van alle wrakstukken te hebben geïdentificeerd. Het is te hopen dat de échte onderzoekers inmiddels ook zo ver zijn.

Bekijk de volledige crashmap en verdere uitleg van The Wall Street Journal hier.

Reageer op artikel:
Wall Street Journal puzzelt met foto’s van wrakstukken eigen crashmap
Sluiten