Spring naar de content

Youp van ’t Hek verlaat NRC bij overname TMG

Youp van ’t Hek stopt met zijn veelgelezen column in NRC Handelsblad als die wordt overgenomen door De Telegraaf. Dat schrijft de cabaretier zaterdag in zijn vaste kolom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De cabaretier zal de krant dan in ieder geval met opgeheven hoofd verlaten, zo schrijft hij. “Er schijnt al een bod te zijn uitgebracht. Een bod dat weliswaar is geweigerd, maar dat hoort bij het spel. Nog een paar miljoen erbij en dan zijn ze eruit. Dan is NRC Handelsblad in handen van de chocoladeletterkrant van wakker Nederland.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij vervolgt: “Natuurlijk zal mijn hoofdredacteur mij dan uitleggen dat het niet meer dan een administratieve kwestie is, dat de journalistieke onafhankelijkheid volkomen gewaarborgd blijft en dat ik uiteraard mag blijven schrijven wat ik wil. En ik zal hem dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds & consorten en dat ik in mijn leven een paar grenzen heb gesteld. Dit is er een van.”

Het Financieele Dagblad meldde vrijdag dat de Telegraaf Media Groep (TMG) een bod van 90 miljoen euro heeft gedaan op NRC Handelsblad.