Spring naar de content

Opmerkelijk: paginagrote advertentie voor wiet in The New York Times

Lezers van The New York Times keken zondag vreemd op toen zij een paginagrote advertentie voor marihuana in de krant zagen staan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De advertentie is geplaatst door Leafly, een organisatie die pleit voor meer gebruik van marihuana voor medische doeleinden. Leafly heeft zelfs een website waarop gebruikers reviews kunnen schrijven en ervaringen kunnen uitwisselen over het gebruik van verschillende soorten wiet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De advertentie in The New York Times is de eerste officiële advertentie voor marihuana die ooit in een krant is verschenen – voor zover wij weten is dit zelfs in het liberale Nederland nog niet voorgekomen. Leafly hoopt met deze advertentie meer mensen te overtuigen van de medische doeleinden van marihuana en het stereotype idee van een wietgebruiker van zich af te schudden.

NYT1 NYT2