Spring naar de content

Schokkend: vader leert zoontje schieten met granaatwerper

Het is algemeen bekend dat het concept vrede niet eerlijk over onze wereld verdeeld is. Waar in Nederland kindertjes van een jaar of zeven zandkastelen bouwen op het strand, leren ze in het onrustige Libië met zware wapens om te gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

In het Noord-Afrikaanse land, dat is vervallen in een gewelddadige chaos sinds dictator Mohammar Khadaffi in 2011 werd afgezet, zijn de gevechten sinds enkele dagen opgelaaid. Hoewel het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken bij het negatieve reisadvies op zijn website vermeldt dat wapenbezit in Libië een normale zaak is, zal men daarbij geen met granaatwerpers bewapende kinderen in gedachten hebben gehad.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In onderstaande video ziet u hoe een zenuwachtig ogend kind door een onbekende man, waarschijnlijk zijn vader, wordt onderwezen in het gebruik van een anti-tankwapen. De beelden suggereren dat het geweld in de Libische maatschappij voorlopig nergens heen gaat.

Onderwerpen