Spring naar de content

Gaat taxi-app Uber de concurrentie aan met zichzelf?

Dat de taxibranche niet blij is met Uber, mag geen geheim meer heten. Gebruikers van de app worden een stuk goedkoper met een auto met chauffeur van A naar B gebracht dan wanneer zij een reguliere taxi bestellen. Met het nieuwste Uber-snufje lijkt de app nu echter ook de concurrentie met zichzelf aan te gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

UberPool maakt het mogelijk de kosten van een ritje te delen met mensen die toevallig dezelfde kant op moeten. Een beetje vergelijkbaar met carpool-apps als BlaBlaCar, Sidecar en Toogethr, maar dan met ‘echte’ taxichauffeur, die met een druk op de knop binnen vijf minuten voor uw neus staat. Volgens de bedenkers kan de ritprijs met het nieuwe programma met nog eens veertig procent omlaag.

Gebruikers van de app geven aan waar ze naartoe willen, en worden vervolgens gekoppeld aan een andere gebruiker die dezelfde kant op moet. Mocht er geen match gevonden worden, dan belooft UberPool alsnog een korting te geven.

Sociaal experiment
Zelf benadrukt Uber op de website vooral het ‘sociale experiment’ dat hiermee wordt uitgevoerd. “De interactie tussen gebruikers van UberPool – zullen ze met elkaar praten? Wanneer is dat oké en wanneer wordt dat, ehm, vervelend?”

Door vervolgens een rijtje bijkomende voordelen op te sommen, lijken de oprichters helemaal zieltjes te willen winnen. “Bijkomstigheden als het verminderen van het aantal auto’s  op de weg, files in de stad, milieuvervuiling en parkeerproblemen…. zijn werkelijk inspirerend.”

Het plan bevindt zich nog in de testfase, maar op 15 augustus zal er meer duidelijk worden. Google zou ook een rol in het project gaan spelen, maar daarover wordt nog wat geheimzinnig gedaan.

Onderwerpen