Spring naar de content

Hoe een vlucht met Ryanair leidt tot een romantische zoektocht op social media  

Echt romantisch kun je een vlucht met Ryanair over het algemeen niet noemen. Een vliegtuig van deze vliegmaatschappij is niets meer dan een bus in de lucht die heel Europa snel en goedkoop met elkaar verbindt. Met stoelen die vaak nét wat aan de krappe kant zijn. En niet te vergeten dat carnavaleske toetertje als een vlucht ‘alweer op tijd is geland’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Totdat je de liefde van je leven ontmoet natuurlijk. Dat verandert alles. Het overkwam de Ierse Jamie Kelly. Althans, hij was behoorlijk onder de indruk van een meisje dat hij op de vlucht tussen Barcelona en Dublin ontmoette. Na de hele vlucht te hebben gekletst, hoopte de 24-jarige het nummer van het meisje te regelen. Maar helaas: bij de paspoortcontrole verloren ze elkaar uit het oog toen zij, een Canadese, in een andere rij kwam te staan. Na de controle wachtte Kelly nog tien minuten op het meisje, maar zag haar nergens meer. Een kort toiletbezoekje lijkt een fatale keuze te zijn geweest: bij terugkomst was zij net vertrokken.

Gelukkig was daar social media. De Ierse twintiger besloot met zijn vrienden een grootste zoekactie op te zetten om een bruinharige Katie uit Nova Scotia, Canada te vinden.

De hashtags #findkatie en #loveatfirstflight werden ingezet en Kelly mocht zelfs een oproepje doen op de Ierse radio. Niet veel later bereikte het bericht ook Canada, waar de zus van de mysterieuze Katie de tweets onder ogen kwam.

De zender CBC News spoorde Katie Moreau vervolgens snel op om het nieuws te vertellen. Gelukkig bleek die op haar beurt ook zeer gecharmeerd van de "knappe Ier met z'n mooie ogen".

Of de twee inderdaad elkaars ware liefde zijn, zal snel blijken. Kelly en Moreau hebben komende week een afspraakje gepland.