Zien: publieke omroep viert naamsverandering met infantiel reclamespotje

Kevin van Vliet 6 aug 2014 Video

Vanaf september kijkt u niet meer naar Nederland 1, 2 en 3, maar naar NPO 1, 2 en 3. U kijkt ook niet meer terug op uitzendinggemist.nl, maar op npo.nl. Met andere woorden: de Nederlandse Publieke Omroep staat aan de vooravond van een naamsverandering.

Dat behoeft natuurlijk een grootse aankondiging om IBAN-achtige verwarring te voorkomen. Maar het televisiespotje dat de NPO hiervoor samenstelde – u heeft hem misschien al voorbij zien komen deze week – wekt een tamelijk… kinderlijk indruk.

De soundtrack van het filmpje is namelijk een soort hippe versie van het welbekende kinderliedje Van voor, naar achteren, van links, naar rechts. Allicht is het bedoeld om de associatie met mobiliteit op te roepen op programmagebied. En dan willen we natuurlijk niet al te klagerig en zuur doen, maar er zijn toch ook wel leukere liedjes die voor dit spotje gebruikt kunnen worden? We hebben het hier immers wel over de naamsverandering van het langst bestaande omroepbestel van Nederland – niet van dat van een kinderdagverblijf.

Reageer op artikel:
Zien: publieke omroep viert naamsverandering met infantiel reclamespotje
Sluiten