Spring naar de content

Nieuw: begraaf uw huisdier op de maan

Sinds enige tijd is het voor welgestelde mensen mogelijk om zich na hun overlijden de ruimte in te laten katapulteren. Een ruimtebegrafenis lijkt echter een minder exclusieve aangelegenheid te zijn geworden, nu een Amerikaans bedrijf ook uw geliefde huisdier in ruste op de maan begraaft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

Het concept van ruimtebegrafenissen begon met de maker van de serie Star Trek, wiens as in 1997 in een baan om de aarde werd gebracht met behulp van een satelliet. Verscheidene personen, vooral ruimte-fanatici, hebben sindsdien zijn voorbeeld gevolgd en hun baantjes om de aarde gedraaid. En nu mogen Fikkie, Tijger en Rakker dus ook mee.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Twaalfduizend dollar
Celestis, het Amerikaanse bedrijf dat het merendeel van de bovengenoemde ruimtebegrafenissen verzorgde, opent de deuren voor rouwende baasjes. Op zeven oktober zal de eerste lichting huisdieren met een raket het heelal in worden gelanceerd. Hoewel de as van deze dieren na een kort verblijf in de ruimte terug zullen keren naar planet earth, is dat slechts de eenvoudigste ruimtebegrafenis die Celestis uw kwijlende huisdier biedt. U kunt namelijk ook kiezen voor een begrafenis op de maan, de eerder genoemde satelliettocht gevolgd door verbranding in de atmosfeer, of – uw kat was bijzonder nieuwsgierig – een heuse voyage waarbij het dier op een permanente verkenningstocht richting de uiterwaarden van ons zonnestelsel vertrekt.
Toch lijkt de kans dat mensen in grote getale de as van hun hond, kat of cavia de ruimte in zullen laten schieten vooralsnog klein: twaalfduizend dollar betalen om het beestje dit zonnestelsel uit te knikkeren blijft een hoge prijs en een kosteloos omgewoeld stukje grond in de tuin kun je ten minste nog eens bezoeken.

Indien u nieuwsgierig bent geworden, kunt u met deze app de satellieten met as aan boord in de gaten houden. Het betreft hier een andere ruimtebegrafenisondernemer die alleen menselijke resten aan boord neemt. Wellicht goed voor een interessante avond sterren kijken met uw vrienden of geliefde.

Onderwerpen