Spring naar de content

Tiener die bij schietpartij hele familie verloor krijgt brief van schoolhoofd Harry Potter

Harry Potter-auteur J.K. Rowling heeft een vijftienjarige fan een handgeschreven brief gestuurd. Hoewel de precieze inhoud niet bekendgemaakt is, wordt aangenomen dat Rowling de brief uit naam van professor Albus Dumbledore (in de Nederlandse vertaling: Albus Perkamentus) schreef.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

De vijftienjarige Cassidy Stay verloor op 9 juli haar ouders en al haar broertjes en zusjes bij een schietpartij in Houston, Texas. De ex-man van Stays tante schoot de zes leden van het gezin dood. De tiener overleefde door stil te blijven liggen tot hij weg was, en belde daarna meteen de politie om te voorkomen dat hij naar het huis van haar opa en oma zou gaan.

Handgeschreven brief en toelatingsbewijs voor Hogwarts
Op een herdenkingsevenement voor haar familie citeerde Stay het fictieve schoolhoofd uit de Harry Potter-boeken:

“In De gevangene van Azkaban zegt Dumbledore: ‘Geluk kan zelfs in de donkerste tijden gevonden worden. Als je er maar aan denkt om het licht aan te doen.’”

Cassidy Stay tijdens haar toespraak. (beeld via Reuters)
Cassidy Stay tijdens haar toespraak. (beeld via Reuters)

Na haar toespraak werd op Facebook de pagina 'We Want J.K. Rowling To Meet Cassidy Stay' geopend. Of het nou deze online campagne of de toespraak zelf was, Rowling kreeg er lucht van en nam contact op met de Texaanse tiener.

Naast een handgeschreven brief in paarse inkt kreeg Stay een toverstaf, een toelatingsbrief voor Hogwarts (de tovenaarsschool waar de Harry Potter-boeken zich afspelen) een lijst met schoolbenodigdheden en een gesigneerd exemplaar van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, het derde boek uit de serie.

Wat er precies in de brief stond? Een woordvoerder van de Engelse schrijfster zegt dat Rowling inderdaad contact met het meisje heeft opgenomen, maar dat de inhoud van de brief privé is.