Spring naar de content

Dood Robin Williams: bankje uit Good Will Hunting wordt bedevaartsoord

De Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams is op 63-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn huis in de buurt van San Francisco. De politie vermoedt dat het om zelfmoord gaat. Niet alleen de filmwereld reageert geschokt, ook het Witte Huis reageert verslagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Nu Robin Williams is overleden, is het beroemde bankje uit Good Will Hunting, de film waar Williams een Oscar voor kreeg, al snel een bedevaartsoord voor zijn fans geworden. De 29-jarige Nick Rabchenuk legde er als eerste bloemen neer. Volgens hem is de scène waarin het bankje fungeert “de beste filmscène van de afgelopen 50 jaar.”

Robin Williams werd bij het grote publiek bekend met rollen in Goodmorning Vietnam, Good Will Hunting, Dead Poets Society en The Fisher King. Naast zijn Oscar voor Good Will Hunting, had hij nog drie Oscar-nominaties op zak en won hij vier Golden Globes en twee Emmy Awards. Onlangs kreeg hij een nieuwe televisieserie, The Crazy Ones, die hier in Nederland nog op Comedy Central word uitgezonden. Helaas werd de serie na 1 seizoen al van de buis gehaald. Williams kampte al decennialang met een alcoholverslaving en zou al enige tijd depressief zijn geweest.