Spring naar de content

Voor een prikkie vliegt u al in een privéjet

Behalve als je een rockster, miljonair, zakenman of celebrity bent, blijft het voor de meeste mensen slechts een droom om eens te reizen met een privéjet. Simpelweg omdat het niet te betalen is. Maar er is hoop, want het bedrijf PrivateFly verhuurt privéjets van rijken en beroemdheden aan burgers zoals u en ik. Dat kan soms zelfs goedkoper zijn dan vliegen via een prijsvechter – als je tenminste met veel mensen gebruik maakt van het vliegtuig en handig inspeelt op de kortingen die de maatschappij geeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Vliegen met het privévliegtuig van Peter Jackson, regisseur van The Lord of the Rings? Dat kan geregeld worden. Het toestel is regelmatig beschikbaar en is een van de 7000 privéjets die het Amerikaanse bedrijf PrivateFly verhuurt. De toestellen zijn voor een vaste prijs te huur en kortingen kunnen oplopen tot wel 75 procent. Wie met het maximale aantal personen reist, reist dus voor een prikje. De prijs is inclusief luchthavenbelasting, VIP-catering en natuurlijk een stralend glaasje champagne. Want wie dan toch als de jetset vliegt, kan het maar gelijk goed doen. Ook is er vanzelfsprekend internet en telefoon aan boord.

fly640

(Foto via PrivateFly)

Een van de redenen dat het huren van een privéjet zo goedkoop kan, is dat een groot deel van die toestellen vluchten maakt zonder passagiers. Het toestel wordt vaak gebruikt, maar moet of mensen ophalen of wegbrengen. En dat zijn vaak lege vluchten. En een toestel moet altijd weer terug naar zijn eigen basis. In Europa gaat het om 260.000 lege vluchten per jaar. Uit cijfers blijkt dat met name vluchten naar de Côte d’Azur en sportevenementen populair zijn.

Een klein addertje zit er overigens wel onder het gras. Mocht de eigenaar zelf het toestel nodig hebben of het bedrijf kan het tegen normaal tarief inzetten, dan wordt de boeking op het laatste moment geannuleerd. Dan zie je al je jetset-plannen in rook opgaan.