Spring naar de content

Wilders wil geen demonstratie als het niet in Schilderswijk kan

Burgemeester Jozias van Aartsen heeft gisteren tijdens het spoeddebat in Den Haag gezegd dat hij minstens twee maanden lang geen demonstraties wil toelaten in het kruitvat dat Schilderswijk is. Als een soort time-out voor de wijk. Voor Geert Wilders is de lol er dan wel af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Een tweede ‘Mars van de vrijheid’, georganiseerd door de Facebook-groep Pro Patria, gaat er dus niet komen, in ieder geval niet in de Schilderswijk. Misschien wel ergens anders, als de demonstranten dat graag willen. Bijvoorbeeld op het Malieveld, het Zuiderpark, bij het Vredespaleis of misschien zelfs op het Spuiplein bij het stadhuis. Hoe dan ook, Wilders doet toch maar niet mee.

Olie op het vuur
Wilders riep een paar dagen geleden in De Telegraaf nog iederéén op naar de Pro Patria-demonstratie op 20 september in de Schilderswijk te komen. “Ik vind dat heel veel mensen, liefst duizenden zouden moeten meelopen om te laten zien dat het om Nederlands grondgebied gaat en dat we geen shariawijk accepteren,” zei hij toen dolenthousiast. Olie op het vuur, oordeelden sommigen.

Maar nu hoeft het voor Wilders allemaal niet meer. Als de demonstratie niet in de Schilderswijk kan, dan houdt het op voor de PVV-leider. Hij zei vanochtend tegen De Telegraaf: “Demo in Schilderswijk of helemaal niet. Een andere locatie is meegaan met de ISIS-capitulatie van Van Aartsen. Dat nooit wat mij betreft.” Tot zover de betrokkenheid van Wilders bij de bezorgde anti-ISIS-demonstranten van Pro Patria.

Of zou Wilders inderdaad allang blij zijn, zoals Volkskrant-journalist Kustaw Bessems constateert op Twitter, dat hij op 20 september niet mee hoeft te lopen met een demonstratie waar niet alleen bezorgde burgers, maar ongetwijfeld ook rechts-extremisten aan meedoen, net zoals de vorige keer?