Spring naar de content

Terugkijken: Karl Ove Knausgård op Lowlands

Voor geen enkele muzikale act op Lowlands stond er zo’n lange rij als voor de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Zijn optreden en de daaropvolgende signeersessie trokken honderden mensen. “Voor geen enkel muziekoptreden was zoveel geduld nodig als voor een handtekening van de Noor,” schreef de Volkskrant vandaag dan ook. Knausgård is met recht een literaire rockster te noemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De auteur van het ook in Nederland zeer gewaardeerde en veel verkochte epos Mijn strijd werd geïnterviewd door schrijfster Renske Jonkman en las voor uit zijn werk. Veel schokkende feiten kwamen er niet boven tafel – wie Knausgård een beetje volgt, had het meeste al weleens gehoord – maar desondanks was het een mooi gesprek. De mooiste quote, als hij vertelt over zijn motief om zijn leven in zijn boeken tot in de kleinste details te beschrijven: “Writing is like protecting yourself from life.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap