Spring naar de content

Niet iedereen blij met iPad: nieuwbakken Steve Jobs-school verliest leerlingen

Lesmethodes waarbij de iPad centraal staat: steeds meer basisscholen zweren erbij, maar toch vinden veel ouders het helemaal niets. De nieuwe Steve Jobs-school, die een zomer geleden nog Zandberg heette, ging over van boeken naar de iPad en dat kostte tientallen leerlingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Tegenover RTV Oost laat directeur Sander Dorst weten dat er nu nog 62 leerlingen van de 94 over zijn gebleven. “Dat was ingecalculeerd. We wisten van tevoren dat er mensen zouden zijn die het niet zien zitten.” Zorgen maakt Dorst zich echter niet. “Mensen waren ook argwanend tegenover de dingen die Steve Jobs ontwikkelde en we zien waar dat toe heeft geleid. Wij gaan als school laten zien dat het een ontzettend goed concept is.”

Een oorzaak van de niet al te enthousiaste ouders kan ook liggen bij het feit dat het Overijsselse dorp IJsselmuiden bekend staat als een plaats met een wat conservatieve inslag. Directeur Dorst lijkt in die contreien zodoende bezig met pionierswerk, al zullen er ook genoeg inwoners uit IJsselmuiden wél te spreken over lessen op de iPad. Echter: elders in Nederland zijn Steve Jobs-scholen bezig met een doorbraak, zo kwamen er deze zomer liefst 21 scholen met het Steve Jobs-concept bij.

De methode maakt veel reacties los bij critici. De meningen variëren van erg positief tot zeer negatief. Klinisch Psycholoog Jan Derksen uitte zich zeer kritisch op de lesmethode, terwijl vrijwel de gehele Tweede Kamer zeer positief staat tegenover de scholen.

Onderwerpen