Spring naar de content

Schokkend: het dierenleed achter buffelmozarella

Dus u wilt vanavond een lekker stukje mozzarella kopen voor in uw Italiaanse salade, pasta’tje of op de pizza? Denkt u nog maar eens goed na, want in dat stukje kaas zit een hoop dierenleed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Dierenwelszijnorganisatie Vier Voeters deed uitgebreid onderzoek naar de totstandkoming van het lekkere stukje kaas dat in zo’n beetje alle grote Europese supermarktketens, waaronder Albert Heijn en Jumbo te verkrijgen is. “De dierenmishandeling start direct na de geboorte van de kalveren. Omdat buffels in Europa voornamelijk gebruikt worden voor de melkproductie en buffelvlees nauwelijks wordt gegeten, vormen de stierkalveren een ‘ongewenst bijproduct’. Deze dieren worden op brute en illegale wijze gedood: met hamers, verdronken in een dikke laag uitwerpselen of een hongerdood stervende voor de ogen van hun moeders. De buffelmozzarella-industrie moet deze barbaarse methoden om stierkalveren te doden stoppen”, zo schrijft de organisatie op zijn website.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op onderstaande pijnlijke beelden wordt duidelijk in welke omstandigheden de buffels leven. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Onderwerpen