Beklim virtueel de Mount Everest

Altijd al eens bovenop de Mount Everest willen staan, maar niet genoeg spaarcenten om de bijna 25.000 euro voor een klimpas te kunnen betalen? Dat, of ben je gewoon een hondsluie koukleum? Klauter dan virtueel ‘het dak van de wereld’ op.

De berg is 8850 meter hoog, en voor zover bekend bereikten ongeveer vijfduizend mensen tot dusver de top. Meer dan tweehonderd mensen vonden bij een poging daartoe de dood.

Zestien sherpa’s omgekomen
De ALS Association is niet het enige fonds dat pecunia inzamelt met een berg ijs. Ook het Sherpa Family Fund hoopt op die manier geld binnen te halen voor de nabestaanden van een groep in april omgekomen sherpa’s, die in één klap hun kostwinners kwijtraakten. Een lawine verraste de zestien sherpa’s toen ze bezig waren met kampen opzetten voor het komende klimseizoen. Het was de dodelijkste dag op de Mount Everest ooit.

Discovery verbleef op dat moment samen met bergbeklimmer en avonturier Joby Ogwyn, die de volgende maand in een pak met vleugels van de Mount Everest zou springen, in het basiskamp. De sprong werd gecanceld en Ogwyn en Discovery zetten het fonds op. Om daar aandacht voor te vragen werd de virtuele klim in het leven geroepen.

Ervaar hier de tocht naar de top, vanaf je bureaustoel of vanuit je bed. Je hoeft geen bak ijswater over je hoofd te gooien en doneren is optioneel. Safe and sound, hoog maar droog.

Screen Shot 2014-08-21 at 15.13.48

Reageer op artikel:
Beklim virtueel de Mount Everest
Sluiten