Spring naar de content

‘Slachtoffer’ Henk Krol wil geen subsidiegeld terugbetalen aan Bussemaker

206.833 euro. Dat is het bedrag dat Henk Krol moet terugbetalen omdat hij misbruik heeft gemaakt van subsidiegeld voor de Stichting Vrienden van de GayKrant. Maar Krol, voormalig GayKrant-baas, waant zichzelf een slachtoffer en wil geen cent terugbetalen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Het ministerie van Onderwijs heeft na uitvoerig onderzoek vastgesteld dat Krol het bedrag van twee ton binnen twee maanden moet terugbetalen aan de overheid. Krol heeft in de dertig jaar dat hij voorzitter was van de stichting het geld niet gebruikt waar het voor bedoeld was. Hij zou de subsidie bijvoorbeeld hebben gebruikt om rekeningen van zijn andere bedrijven te betalen.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het potje met gemeenschapsgeld was oorspronkelijk bedoeld om een online ontmoetingsplek voor minderjarige homoseksuelen te creëren. Krol reageerde vanochtend op Twitter als volgt toen het Algemeen Dagblad met het nieuws over het terugbetalen van de subsidie naar buiten kwam:

Wat die tweet van Krol met zijn subsidiemisbruik te maken heeft? Helemaal niets. Maar Krol vindt het blijkbaar wel prettig om zich in een slachtofferol te manoevreren. Alsof het oké is om meer dan 200.000 euro aan belastinggeld te verdonkeremanen als je tegelijkertijd maar een strijd hebt gevoerd voor de emancipatie van een bepaalde bevolkingsgroep.

Beter betaalt Krol gewoon, zonder te morren, het complete subsidiebedrag terug aan de overheid. Dan kun je namelijk zeggen dat je én iets goeds hebt gedaan voor de emancipatie van homo’s in Nederland én dat je geen misbruik hebt gemaakt van gemeenschapsgeld. Maar ja, dan moet Krol wel eerst stoppen met dat slachtoffergedrag.