Spring naar de content

Florida gaat wiet legaliseren, volgens deze organisatie is het een verkrachtingsdrug

In landen over de hele wereld wordt het drugsbeleid steeds progressiever. Zo werd cannabis in Uruguay al gelegaliseerd en nemen steeds meer staten in Amerika wetten aan die de verkoop van wiet mogelijk maken. Ook in Florida is zo’n wet in de maak, maar de lokale tegenbeweging verzet zich hevig, omdat wiet de ‘verkrachtingsdrug bij uitstek’ zou zijn en (jawel) homoseksualiteit in de hand zou werken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

Het gezicht van die tegenbeweging is de 73-jarige Carlton D. Turner, de man die onder president Reagan de beruchte war on drugs voerde: een agressief anti-drugsbeleid waarbij hoge straffen op drugsgebruik stonden en militair ingrijpen in het buitenland (Mexico en Colombia) om de drugsproductie plat te leggen niet werd geschuwd.

Turner, de belichaming van dat uiterst conservatieve drugsbeleid, ziet de recente opkomst van progressievere drugswetgeving dan ook met lede ogen aan. Nu ook ‘zijn’ Florida overstag dreigt te gaan, en een grote meerderheid van de bevolking een wetswijziging steunt die medicinaal gebruik van marihuana legaliseert, is voor hem kennelijk de maat vol.

Hoewel de drugsoorlog die Turner gedurende vele jaren heeft geleid onmiskenbaar heeft gefaald, verzet Turner zich nu met hand en tand tegen de komst van de wietwet. Volgens zijn organisatie, Drug Free Florida, zal wiet worden gebruikt als rape drug. Legalisatie zal volgens hem resulteren in verkrachting van mensen die onder invloed van de softdrugs verkeren. Om dat te voorkomen, plaatst Drug Free Florida absurde advertenties op internet

daterape

Nu denkt u wellicht dat het allemaal niet veel gekker kan worden, maar volgens de aartsconservatieveling lopen mensen die een jointje of andersoortig marihuanaproduct consumeren niet alleen het risico te worden verkracht, maar ook om homoseksueel te worden, als men het heerschap Turner mag geloven.

Hoewel Turner zich financieel en moreel gesteund weet door de rijke casinobaas Sheldon Adelson, lijkt de kans klein dat zijn tegeninitiatief veel zoden aan de dijk gaat zetten, gezien de brede steun die in Florida onder zowel Republikeinen als Democraten bestaat voor de liberale wetswijziging.