Spring naar de content

Rampenfilm ‘Into the Storm’ opent sterk, nieuwe ‘Sin City’ valt tegen

Films waarin overweldigend natuurgeweld centraal staat scoren. Dat bewezen in het recente verleden Armageddon, waarin een asteroïde op de aarde afstevent, The Day After Tomorrow, waarin onze planeet aan een nieuwe ijstijd begint, en 2012, over het door de Maya voorspelde einde van de wereld. En vanaf dit weekend is dat lijstje aangevuld met Into the Storm.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

De film, waarin een documentairemaker een storm trotseert met brandende tornado’s en orkanen ter grote van de provincie Drenthe, opende dit weekend redelijk goed. Daarmee onttroont het Guardians of the Galaxy, dat in zijn eerste week een indrukwekkende 1,1 miljoen euro opbracht, na twee weken.

Met Guardians of the Galaxy zet producent Marvel Studios de trend van goed presterende superheldenfilms voort. In hun nieuwste paradepaardje: een intergalactische bende van uitschot, criminelen en excentriekelingen (gespeeld door onder andere Chris Pratt, Vin Diesel en Bradley Cooper) die het universum moeten redden. Sinds Guardians onder luid applaus ontvangen werd, boekt het aanhoudend succes in zowel binnen- als buitenland.

Guardians wordt op de voet gevolgd door Ninja Turtles, een verfilming van de antropomorfische schildpadden waar menig jaren-negentigkleuter mee opgroeide.

Dit weekend opende ook Sin City: A Dame to Kill For, het vervolg op de stripverfilming Sin City uit 2005. (Wederom in zwartwit.) Het haalde de top-10 echter niet, en moest het doen met een schamele 86 duizend euro. Alhoewel, het eerste deel was uiteindelijk ook maar goed voor een miljoen euro.

Bioscooptop-10
1 (-) Into the Storm
2 (1) Guardians of the Galaxy 
3 (2) Let’s Be Cops
4 (3) Ninja Turtles (3D)
5 (4) Sex Tape
6 (5) The Expendables 3
7 (6) Lucy
8 (8) Boyhood
9 (7) Hoe Tem je Een Draak 2 (3D)
10 (9) Magic in the Moonlight 

Bron: Nederlandse Film Distributeurs