Spring naar de content

Wordt #Feelingnuts de opvolger van #IceBucketChallenge?

De hype van de Ice Bucket Challenge is nu onderhand wel voorbij. Er waren al alternatieven, zoals de Rubble Bucket Challenge, maar inmiddels is er ook een nieuwe uitdaging opgedoken: #FeelingNuts. Daarbij grijpen mannen, maar ook vrouwen, naar hun kruis om aandacht te vragen voor teelbalkanker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Als het aan de Britse organisatie Check One Two ligt worden de sociale media binnenkort overspoeld met foto’s van mensen die in hun kruis grijpen. Net als bij de Ice Bucket Challenge worden mensen uitgedaagd en moeten ze als bewijs een fotos met de hashtag #feelingnuts plaatsen op hun sociale media. De actie loopt als sinds juni, maar krijgt nu pas wat meer bekendheid, omdat steeds meer beroemdheden er aan meedoen. Zo nam de Britse komiek Ricky Gervais deel door met zijn hand aan zijn edele delen te zitten.

Hij nomineerde op zijn beurt acteurs Aaron Paul (Breaking Bad), Ben Stiller en Will Arnet. Ook de Britse boyband Union J waagde zich aan #feelingnuts.

Zo’n zes miljoen mensen hebben al meegedaan. De organisatie richt zich vooral op jonge mannen. Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in die doelgroep. Het is relatief makkelijk te behandelen, maar het is wel zaak er snel bij te zijn. Check One Two spoort mannen tussen de 15 en 30 dan ook aan hun testikels vaak te controleren op rare knobbeltjes.