Brit verhoogt zijn huis 1,5 meter tegen overstromingen

Het wil in Groot-Brittannië nog weleens regenen. Het land heeft dan ook vaak te kampen met wateroverlast en overstromingen. Veel huizen staan daardoor vaak onder water. De 58-jarige Yaron Ivry uit het Britse Wraysbury zag dat niet meer zo zitten en heeft zijn complete huis 1,5 meter omhoog laten tillen.

Toen in januari de ergste overstromingen in jaren het gebied troffen, was voor Yaron Ivry de maat vol. Zijn huis staat op een eiland tussen de rivier de Thames en een kanaal, een plek met groot risico op overstromingen. Ook in januari was het weer raak.

huis2640

De Brit nam maatregelen. Hij kwam op het idee om dan zijn huis maar een stukje hoger te zetten, zodat de vloeibare vijand niet meer zou binnendringen.

huis640

Hij liet een gespecialiseerd bouwbedrijf onder zijn 80 ton wegende huis een stalen constructie plaatsen.

huis3640

Het bedrijf kon het gebouw vervolgens met 28 computergestuurde pilaren omhoog tillen, met een snelheid van 7,5 centimeter per uur. Daarna werd de voormalige begane grond gevuld met betonblokken.

huis5640

Het hele grapje kostte Yaron omgerekend 88.500 euro. Een smak geld, maar hij heeft het er graag voor over. “Ik ben erg blij met mijn huidige verzekering,” zegt hij. “Maar ze gaan me niet nog eens verzekeren als mijn polis verlopen is, en dat begrijp ik best. Op dit moment kost mijn verzekering me 60 à 70 euro per maand. Na de overstromingen zou dat ruim 12.000 euro per jaar zijn.” Tel uit je winst na een paar jaar.

huis4640

Het gezin hoopt volgende maand weer in het huis te kunnen. Ook hoopt Yaron dat zijn idee ook bij andere mensen zal aanslaan.

(Foto’s via Daily Mail)

Reageer op artikel:
Brit verhoogt zijn huis 1,5 meter tegen overstromingen
Sluiten