Spring naar de content

Dit is Raju, de olifant die werd gered en nu misschien weer wordt gevangen

Pak je zakdoek er maar vast bij, want dit verhaal over de Indiase olifant Raju is een heuse tranentrekker. Hij was jarenlang het huisdier van drugsverslaafden door wie hij werd gebruikt om te bedelen, altijd vastgeketend. Ongeveer een maand geleden werd hij bevrijd en kon hij beginnen met zijn nieuwe leven. Eind goed, al goed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Annelies Beltman

Maar toch niet helemaal.

Zijn voormalige eigenaars klagen de redders van Raju aan: ze eisen de olifant terug. Ieder verstandig denkend mens snapt dat Raju beter kan blijven waar hij is: het 50-jarige dier was verwaarloosd en is langzaam weer opgekrabbeld. Zijn redders claimen dat de olifant ‘openly wept’ – openlijk huilde – toen hij werd bevrijd. De tranen zouden over zijn wangen hebben gebiggeld.

raju3
Raju, vastgeketend en gebruikt als bedelaar (foto via)

Nu leeft hij met soortgenoten, vijf leuke damesolifanten, met wie hij baddert en geniet van zijn leven. Maar als het aan zijn voormalige eigenaren ligt wordt hij weer vastgeketend en ingezet als extra bedelaar. Hoewel het reservaat waar Raju zich bevindt denkt dat ze de rechtszaak zullen winnen, blijft het wel India.

Raju met zijn vijf nieuwe vriendinnen
Raju met zijn vijf nieuwe vriendinnen (foto via)

Uiteraard is er inmiddels een petitie – Keep Raju Free – door iets meer dan 93.000 mensen getekend. Op 4 september is de rechtszaak, voor die tijd zijn er 100.000 handtekeningen nodig.

Onderwerpen