Video: zo reageer je – in slowmotion – als je wordt ‘getaserd’

Annelies Beltman 3 sep 2014 Leven

Tasers, of stroomstootwapens, zijn omstreden in Nederland. En niet alleen in Nederland. In sommige landen wordt het wapen gebruikt door wetshandhavers, zoals politie en ME. Even was er sprake van dat de Nederlandse politie de ‘dodelijke tasers‘ ook zou krijgen, maar dat lijkt niet te zijn gebeurd.

Geraakt worden met zo’n taser is geen pretje. Dat is ook niet de bedoeling: het moet pijn doen. Fotograaf Patrick Hall besloot de reactie van mensen vast te leggen als ze worden geraakt met een stroomstootwapen. “Normaal probeer ik mensen zich altijd zo comfortabel mogelijk te laten voelen voor mijn camera, zodat ik hun echte emotie kan vastleggen. Maar nu dacht ik: wat nou als ik ze juist zóveel ongemak laat voelen dat ik gegarandeerd echte mooie foto’s krijg?”

Zo werd het idee van ‘The Taser Photoshoot’ geboren. Behalve foto’s, filmde hij de de reacties ook. Het resultaat is intrigerend, fascinerend en op een bepaalde manier heel mooi (en ook grappig, in sommige gevallen ogen de reacties orgastisch).

Reageer op artikel:
Video: zo reageer je – in slowmotion – als je wordt ‘getaserd’
Sluiten