Spring naar de content

Internationale media ziedend op 'seksistische' dj Giel Beelen

Giel Beelen is niet vies van een relletje op z'n tijd. Het is de bijdehante dj weer gelukt om iemand op de kast te jagen, namelijk de razend populaire zangeres Charli XCX (onder andere bekend van I Love It, een samenwerking met Icona Pop). Ze noemt een opmerking van Beelen over vingeren 'seksistisch', maar Giel is weer eens niet onder de indruk. De internationale media waren dat echter wel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

In eerste instantie leek er in de studio niet veel aan de hand: Giel vroeg of Charli XCX mee wilde doen aan zijn wedstrijdje 'een geile goedemorgen', waarbij kandidaten op zo'n opwindend mogelijke manier het woord goedemorgen moeten uitspreken. Charli vond het best, waarna Giel vraagt of ze zichzelf al aan het vingeren is. Charli reageert er redelijk stoïcijns op, maar betuigt even later op Twitter haar onvrede.

In Nederland lijkt er vervolgens niet zoveel aan de hand, maar even later verschijnen er berichten op MTV.com en Cosmopolitan over een Nederlandse 'Shock Jock' die een 'Boom Clap' verdient. Giel reageert vervolgens zelf nog even op de tweets van Charli, waaruit blijkt dat het hem weer eens helemaal niets kan schelen. Ondertussen hebben honderden Nederlandse twitteraars hun excuses aangeboden voor het gedrag van de dj.

 

Onderwerpen