Spring naar de content

Waarom een Pulitzer-winnende journalist gaat werken voor Marijuana.com

De Amerikaanse journalist Al Olson is winnaar van een Pulitzerprijs, de oscars voor journalisten, en een van de grote mannen achter de digitale tak van MSNBC. Dat hij zijn zijn post zou verlaten voor een baan als hoofdredacteur van Marijuana.com was voor veel mensen verrassend, maar gezien marijuana inmiddels in twee Amerikaanse staten legaal is, vindt Olson het juist een enorme kans.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Tegenover Adweek laat Olson weten dat hij de afgelopen jaren veel bezig is geweest met marihuana. Als journalist welteverstaan. “Ik ben diep in het onderwerp gedoken om de hoofdrolspelers te begrijpen. Het is fascinerend en marijuana is een van de meest onderbelichte onderwerpen die ik in tijden heb gezien. Er zijn een hoop misverstanden over de marihuana-industrie. Dit is een kans om mezelf er echt in te storten.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Toegang krijgen tot bronnen is voor een wietjournalist één van de moeilijkste dingen, zo vertelt Olson. “Nu marihuana al in twee staten gelegaliseerd is en er meer staten zijn die zich op de mogelijkheden beraden, wordt het makkelijker. Toch is er nog altijd veel wantrouwen tegenover de media, gezien de negatieve verhalen en vele flauwe grappen over gebruikers. Maar de sector is niet meer iets om om te lachen. Het is een serieuze sector geworden.”
Dat Marijuana.com vanwege zijn naam niet serieus genoeg zal worden genomen, verwacht Olson naar eigen zeggen niet. “Ik wil de lat hoog leggen. Ik ga waar wetenschap en data me brengen. Marijuana is niet alleen een medium, het is ook een bedrijf in data en technologie. Ik wil met de website de Wine Spectator van marihuana, de Rolling Stone van marihuana, of het ESPN van marihuana zijn.”

De doelgroep van de website is uiteenlopend van de echte marihuanakenner tot de groentjes. “We verslaan al het nieuws en willen tegelijkertijd educatief en informatief zijn. We zijn geschikt voor de ervaren roker, maar ook voor de babyboomer die nog nooit gerookt heeft.”

Onderwerpen