Spring naar de content

Fittie! Harry van Bommel (SP) noemt Jacques Monasch (PvdA) een landverrader

MET UPDATE – De SP flirt opnieuw met Rusland, en dat zorgt voor nogal wat spanningen op links. SP-leider Emile Roemer zei gisteren in Pauw dat er maar één oplossing is voor de situatie tussen Oekraïne en Rusland en dat is deëscaleren. Hoe? Nou, door bijvoorbeeld begrip te tonen voor Vladimir Poetin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Die laatste opmerking was tegen het zere been van PvdA-Kamerlid-Jacques Monasch. Monasch twitterde gisteren over het optreden van Roemer: “Poging om staatsman te spelen hopeloos mislukt.”

jacquesmonasch1

En dat was weer tegen het zere been van SP-Kamerlid Harry van Bommel, die in woede ontstak en twitterde dat Monasch een ‘landverrader’ is:

harryvanbommel1

Dat is nogal een heftige beschulding van de SP’er. Maar op Twitter legde Van Bommel uit wat hij daarmee bedoelt: “PvdA beloofde oekraine in 2008 al NAVO-lidmaatschap (map). Daarmee net zo schuldig als Van Baalen op Maidan. Oorlogshitsers!”

Volgens het SP-Kamerlid staat het aanbieden van het NAVO-lidmaatschap gelijk aan het provoceren van Rusland en het aanjagen van de Derde Wereldoorlog. En die opmerking vond Monasch weer te ver gaan. Hij reageerde als volgt:

jacquesmonasch

De ene linkse partij vindt dat Rusland moet worden ontzien en dat Oost-Oekraïne daarvoor geslachtofferd mag worden, de andere linkse partij vindt dat Oekraïne moet worden gesteund tegen de agressie van de Russische beer. En de heren politici zijn niet bang om elkaar uit te maken voor rotte vis. Er valt weer wat te kiezen op links, zullen we maar zeggen.

UPDATE 10:38u: Harry van Bommel neemt zijn woorden terug: