Spring naar de content

Petitie tegen Chinees die hondje twee keer in wasmachine deed (met dood tot gevolg)

Dierenliefhebbers opgelet: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren. De Chinese jongen Jacky Lo heeft zijn hondje onlangs tot twee keer toe in de wasmachine gestopt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Het slechte nieuws: het hondje is na de tweede wasbeurt overleden. Althans, dat beweert Jacky Lo zelf. Het goede nieuws: internetters zijn zo boos dat ze de autoriteiten oproepen de jongen aan te pakken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nu zijn hondjes in sommige delen van China een lekkernij – lang niet overal trouwens, maar in sommige restaurants vind je hond op het menu – maar dit heeft daar helemaal niks mee te maken. Dit is dierenmishandeling. Allereerst: dit zijn de foto’s van het hondje tijdens zijn eerste wasbeurt in de wasmachine, die Jacky Lo zelf op zijn Facebook-pagina zette:

hondinwasmachine

In de comments bij de foto’s moest hij toegeven dat bij de tweede wasbeurt het hondje is gesneefd. Daar zijn sommige mensen zo boos over dat ze een petitie zijn begonnen om Jacky Lo te straffen. De petitie is bedoeld om de aandacht te trekken van de lokale autoriteiten. De ondertekenaars vinden dat die vandaag nog in actie moeten komen tegen deze dierenmishandeling.

petitie

Inmiddels heeft de lokale politie de zaak in onderzoek. Als het verhaal inderdaad klopt en het hondje is overleden door een wasbeurt, dan heeft Jacky Lo een groot probleem. In dat geval wacht hem een celstraf van maximaal drie jaar. Mocht het verhaal toch niet helemaal waar zijn, dan heeft hij waarschijnlijk alsnog veel uit te leggen over het feit dat hij zijn hondje tot twee keer toe in een wasmachine heeft gepropt.