Spring naar de content

Politiek commentator Gerard Joling: ‘Waar is het fatsoen van deze regering?’

Sommige mensen hebben het ook allemaal. Naast zingen en presenteren, blijkt Gerard Joling nóg een ander groot talent te hebben. Een talent, dat zonder de blog op zijn website mogelijk nooit boven was komen drijven. Want dankzij Geer’s wekelijkse verslagen, weten we nu dat er een heus politiek verslaggever in de duizendpoot schuilgaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

In zijn meest recente blog neemt Joling eerst zijn agenda van afgelopen week met ons door. Hij vertelt over de verjaardag van zijn moeder, en over de gezellige feestjes met zijn zus en met Connie Witteman/Vanessa. Laatstgenoemde (voor de geïnteresseerden: dat is dus de oude Connie Breukhoven) blijk al járen een goede vriendin te zijn, ook vóór Geers bekendheid. Tot zover gezellig, maar weinig verrassends.

Maar dan gaat het los. Joling is, jawel, door Radio 10 uitgeroepen tot de persoon met “de meest aanstekelijke lach aller tijden”. En dat blijkt nog niet eens zo makkelijk: “Die lach lukt niet altijd!” Waar de betrokken Maak Me Gek-zanger zich met name druk om maakt, zijn de ouderen in ons land. Daarom “blijft hij er op hameren” dat “zij steeds meer 2e rangs burgers worden”. Alles natuurlijk in het kader van het Nationaal Ouderenfonds waar Joling en Gordon een duurbetaald programma voor maken dat momenteel bij RTL loopt.

“Waar is het fatsoen van de regering?”, vraagt de anders zo vrolijke grapjas zich af. “En dan te bedenken dat er miljarden naar het buitenland gaan. Daar is dit land altijd goed in geweest.”

En als Joling eenmaal op dreef is, lijkt er geen houden meer aan. “Verder word ik doodziek van dat gedram in de politiek over uitgeprocedeerde asielzoekers. Uitgeprocedeerd betekend [zíjn spelling mensen, CT.] dat er geen recht op toegang tot Nederlands [zelfde verhaal, CT] is.” En: “Zet dan alle deuren maar wagenwijd open!” Als het aan ‘de meest aanstekelijke lach aller tijden’ ligt, dan moeten we “eerst eens kijken wie van de legale Nederlands en met name ouderen een bed, bad en brood nodig hebben. Er zijn inmiddels ouderen genoeg zonder!!! Pffff……”

Het is overigens niet de eerst keer dat Joling zijn politieke standpunten met ons deelt. Wie nieuwsgierig is geworden naar Geer’s mening over thema’s als werkloosheid of het functioneren van de Europese Unie: wij verwijzen u graag naar zijn website. (Spoiler: probeer de spelfoutjes voor het gemak over het hoofd te zien). Het enige waar Geer zich vooralsnog niet in het openbaar aan heet durven wagen is een column over ISIS.