Spring naar de content

Minister Timmermans is maar een beginner: deze Griek spreekt 32 talen

Toekomstig ‘supercommissaris’ Frans Timmermans wordt geroemd om zijn talenkennis. De politieke polyglot spreekt maar liefst zeven talen volgens zijn Wikipedia (vooruit, Limburgs is dan meegerekend als taal). Helaas voor Timmermans is dat niets vergeleken met de taalkundige capaciteiten van de Ioannis Ikonomou. Deze Griekse vertaler, in dienst van de Europese Unie, spreekt maar liefst 32 talen, zo vertelt hij in een interview met Die Welt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Ikonomou leerde al op vijfjarige leeftijd Engels, twee jaar later gevolgd door Duits. Hoewel Turkije op gespannen voet leeft met Griekenland leerde hij ook Turks. “Ik wil geen vijanden hebben, ik wil met hen kunnen spreken”, aldus Ikonomou.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Met 32 talen is de Griek overigens geen wereldrecordhouder. Volgens het recordboekje van de Ierse bierbrouwer Guinness spreekt de Libanees Ziad Fazah 58 talen. Zijn kunde is echter nooit wetenschappelijk vastgesteld. Quest meldt dat bij een Canadese antropoloog ooit wetenschappelijk is bewezen dat hij 32 talen sprak, net zoveel als Ikonomou.

Bekijk het interview met Ioannis Ikonomou hier.