Spring naar de content

Behoorlijke start voor Anton Corbijns ‘A Most Wanted Man’ in eerste weekend

Dit weekend ging in de Nederlandse bioscopen A Most Wanted Man in premièrewaarin de in februari overleden acteur Philip Seymour Hoffman zijn laatste hoofdrol speelde. En nog een reden dat deze film niet stilletjes aan u voorbij mag gaan: de Nederlands fotograaf-filmmaker Anton Corbijn regisseerde hem.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Aan publiciteit had A Most Wanted Man geen gebrek. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door had Corbijn vol liefde mogen vertellen over zijn nieuwste creatie, een verfilming van de gelijknamige spionagethriller van de Britse auteur John le Carré. Hoffman speelt een Duitse terreurexpert die onderzoek doet in een islamitische gemeenschap in Hamburg, de stad waar Mohammed Atta de aanslagen van 11 september beraamde.

De film haalde dit eerste weekend een omzet van 166 duizend euro, op de voet gevolgd door een andere nieuwkomer in onze bioscopen, As Above, As Below, een horrorfilm die zich afspeelt in de catacomben onder Parijs.

Flinke winst bleef dit weekend uit. Rampenfilm Into the Storm verruilde zijn koppositie voor een derde plek. De sciencefictionfilm Guardians of the Galaxy, met de superhelden uit de gelijknamige stripverhalen van Marvel, kwam dit weekend opnieuw uit op een tweede plaats. De best bezochte film was de politiekomedie Let’s Be Cops, die op een significant minder aantal schermen te zien is dan bovenstaande twee concurrenten. Alle drie de films waren dit weekend goed voor zo’n 200 duizend euro omzet.

Onder aan de toptien van dit weekend bungelt de comedy Chef, van regisseur John Favreau (Iron Man en Iron Man 2). Favreau speelt tevens de hoofdrol, die van een chefkok die op harde wijze leert hoe vernietigend een negatief oordeel van een culinair recensent kan zijn. De recensies die de film in Nederland kreeg zijn vrij positief; een verklaring voor de matige start van 66 duizend euro lijkt het dan ook niet.

Bioscooptop-10
1 (3) Let’s Be Cops
2 (2) Guardians of the Galaxy 
3 (1) Into the Storm
4 (-) A Most Wanted Man
5 (-) As Above, So Below
6 (5) Sex Tape
7 (4) Ninja Turtles (3D)
8 (7) Lucy
9 (6) The Expendables 3
10 (-) Chef

Bron: Nederlandse Film Distributeurs