Spring naar de content

Geen benen, geen armen, maar tóch de catwalk op

Stel je voor: jarenlang droom je er al van deel uit te maken van de modewereld. Dan word je droom ruw verstoord en lijkt het alsof die nooit meer werkelijkheid kan worden. Want je bent ziek, zo ziek, dat alle vier je ledematen moeten worden geamputeerd om je in leven te houden. Het overkwam de toen 28-jarige Karen Crespo in 2011.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Crespo had bacteriele meningitis en dat werd zo erg dat artsen geen andere mogelijkheid zagen dan haar beide benen én armen te verwijderen. De jonge vrouw bleef achter met een letterlijk verminkte versie van zichzelf. Werken in de modewereld hield haar niet meer bezig. Ze moest leren zichzelf te accepteren, maar makkelijk was dat niet.

Karen Crespo tijdens de New York Fashion Week
Karen Crespo tijdens de New York Fashion Week

Tot ze tijdens de New York Fashion Week begin dit jaar ineens een heel bijzonder model voorbij zag komen op de catwalk: een vrouw in een rolstoel. Modeontwerper Carrie Hammer was de eerste die iemand in een rolstoel in haar creaties liet verschijnen. Dit gaf de inmiddels 31-jarige Crespo hoop en ze zocht contact. Om een lang verhaal kort te maken: afgelopen vrijdag werd een droom werkelijkheid. Met prachtig gemaakte protheses liep Crespo mee in de modeshow van Hammer tijdens de New York Fashion Week.

Bekijk hier het verhaal van Crespo en Hammer:

Onderwerpen