Spring naar de content

Uitgeverij Malmberg biedt vervangende lesstof aan na ophef over lesmethode

Uitgeverij Malmberg stelt vervangende lesstof beschikbaar voor de lesmethode Blikopener aan leraren die daar behoefte aan hebben. Over een aantal vragen in het werkboek maatschappijleer voor het vmbo ontstond dinsdag ophef na berichtgeving van HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marieke ten Katen

HP/De Tijd publiceerde gisteren screenshots van vragen en antwoorden uit de lesmethode. Een van de vragen luidt: “Zijn alle Marokkaanse jongens crimineel?” Via Twitter uitten verscheidene politici hun onvrede over de suggestieve lesmethode. Paul van Meenen (D66) vond dit soort vragen ‘bizar’, en de PvdA kondigde aan Kamervragen over de lesmethode te zullen stellen.

Woensdag maakte uitgeverij Malmberg bekend vervangende lesstof te zullen aanbieden aan leraren die dat willen. Op het moment van schrijven zijn er volgens Malmberg nog geen docenten geweest die hierom hebben gevraagd. Woordvoerder Monique Claessens: “De lesstof is al in 2001 verschenen, en dit is de eerste keer dat er commentaar op is gekomen. Toch willen we leraren tegemoet komen die daar behoefte aan hebben." Er is al een auteur ingeschakeld om de vervangende lesstof te maken.

Dit betekent niet automatisch dat de vragen in een volgende druk zullen worden aangepast. "Bij het maken van een volgende druk vragen wij altijd aan gebruikers van onze modules wat hun ervaringen zijn. Het is nog te vroeg om te oordelen dat deze vragen in de volgende druk moeten worden aangepast. Dat moeten we in z’n totaliteit bekijken, alle reacties worden meegenomen.”