Spring naar de content

Drummer van de Crystal Fighters plotseling overleden

Andrea Marongiu, de drummer van de bekende Spaans-Britse electroband Crystal Fighters, is plotseling overleden, na gisteren nog een tweet te hebben gepost die achteraf wat griezelig klinkt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

Jong talent
De van origine Italiaanse muzikant maakte sinds 2010 deel uit van de succesvolle Crystal Fighters, en toerde met hen de wereld over. De zoveelste bevestiging van zijn muzikale talent, dat zich al vroeg in zijn leven openbaarde.

Zo leerde de kleine Andrea als elfjarige omgaan met de drums zonder dat daar ook maar een leraar aan te pas hoefde te komen, en slechts drie jaar later was hij een veel gezien gezicht op de podia op Sardinië.

Neergestreken in Londen
Nadat hij muziekopleidingen had gevolgd in Milaan en op Sardinië trok hij de wijde wereld in en streek hij ten slotte neer in Londen. Daar werd zijn talent herkend door de muzikanten van Crystal Fighters, bij wie Marongiu zich in 2010 aansloot. In de band, die een voorliefde heeft voor het gebruik van traditionele Baskische instrumenten, leek Marongiu zijn thuis te hebben gevonden. Dat zijn overlijden voor velen een grote schok is, blijkt uit zijn Facebook-pagina, die volstroomt met eerbetuigingen.

Ouder worden
Hoewel niets erop wijst dat Marongiu enig idee had van wat hem te wachten stond, krijgt de tweet die hij gisteren de wereld in zond vandaag een wrange lading. De muzikant schreef dat hij thuis aan het herstellen was van het optreden die dag in Valencia en duidelijk merkte dat hij ouder begon te worden.

Crystal Fighters zou morgen optreden tijdens Appelpop in Tiel. Of dat concert wordt gecanceld, is op moment van schrijven nog niet bekend.