Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: het uitgebreide Frans Timmermans-profiel

In ons digitale weekblad leest u onze beste website-stukken van de afgelopen week én een groot verhaal uit ons papieren magazine. Ditmaal is dat het profiel van de kersverse eurocommissaris Frans Timmermans, dat in ons zomernummer stond. Verder vindt u een uitgebreid fragment uit het artikel ‘Weet je wel wie ik ben’, over de nukken en grillen van de BN’er, dat in zijn geheel te lezen is in het huidige nummer van HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Buitenlandbeesttimmermans160
Razendsnel beklimt Frans Timmermans de carrièreladder die Europa heet. Deze zomer maakte hij als minister van Buitenlandse Zaken wereldwijd indruk met zijn toespraak over de nasleep van de MH17-crash, en sindsdien blijft zijn ster rijzen. Inmiddels is hij uitverkoren tot rechterhand van de nieuwe EU-baas Jean-Claude Juncker. Lees het profiel van Frans van Deijl over dit ‘buitenlandbeest’. Wat drijft Frans Timmermans?

tolvdroem160Weet je wel wie ik ben?’
Vroeger stond je als bekende Nederlander op de achterkant van een munt, en daarmee was de kous wel zo’n beetje af. Tegenwoordig schuiven BN’ers dagelijks aan in elkaars talkshows en worden ze de godganse dag omstuwd door drommen fans. Wat doet zoiets met een mens? Lees hier een fragment over de tol van de roem, het thema van de HP die nu in de winkel ligt.

Boze droom: de Boeing 787 Dreamliner is levensgevaarlijkboeing-787300200-160x160
Arkefly vliegt er al mee, en de KLM neemt hem volgend jaar op in zijn vloot. Deze week bleek dat de populaire Boeing Dreamliner in elkaar wordt gezet door voormalige hamburgerbakkers die niet vies zijn van een lijntje coke of een jointje onder werktijd. Lees hier over de onthullende reportage van Al Jazeera, die het levensgevaarlijke productieproces van uw vakantievliegtuig blootlegt.

VINTAGEVintage- en retromoe: weg met die zitkuilen, cassettebandjes en recyclepolitiek
Er lijkt geen eind te komen aan de hype rond retrodingetjes. Maar zijn de kuddes hipsters die met het schuim op de lippen de rommelmarkten afstruinen op zoek naar Polaroid-camera’s en bruin-oranje vazen nog tot daar aan toe, dat ook politici meedoen aan de recycle-gekte is heel wat minder onschuldig. Zo wil Oekraïne een nieuwe Muur optrekken tussen Oost en West. Super-vintage, die Koude Oorlog.

cover Online magazine week 37

Onderwerpen