Spring naar de content

Komedie ‘Let’s Be Cops’ trekt wederom volle zalen

Het comedy-genre was dit weekend wederom in trek in de Nederlandse bioscopen. Sciencefictionfilm Guardians of the Galaxy behield zijn tweede plaats in de bioscooptop-10, en voor de tweede maal wordt de lijst aangevoerd door Let’s Be Cops, waarin twee  vrienden (gespeeld door Damon Wayans Jr. en Jake Johnson) een gekostumeerd feestje bezoeken vermomd als politieagenten, met alle gevolgen van dien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Het aantal schermen waarop Let’s Be Cops te zien is in Nederland is verhoogd met negen, en ook het succes van Guardians is goed voor negen extra bioscopen waar de film kan worden bewonderd.

A Most Wanted Man, de spionagethriller van Anton Corbijn met daarin Philip Seymour Hoffman in zijn laatste hoofdrol, stijgt in zijn tweede weekend naar een derde plek. Op de vierde plek opent November Man, dat met een behoorlijke omzet van 136 duizend euro opent, iets later dan A Most Wanted Man vorige week deed. November Man vertelt het verhaal van James Bond-acteur Pierce Brosnan als geheim agent. Niet voor de Britse M16 in dit geval, maar de Amerikaanse CIA. (Ook voormalig Bond-girl Olga Kurlyenko verschijnt overigens in de actiefilm.)

De computer-geanimeerde schildpadden van Ninja Turtles 3D en rampenfilm Into the Storm zakken respectievelijk drie en twee plekken. De troostprijs is dit bioscoopweekend voor Clouds of Sils Maria, dat slechts opende op dertig schermen en binnenkomt op de zestiende plaats. Jonge actrices Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz staan Oscar-winnend actrice Juliette Binoche bij in een drama in de acteerwereld. De film vocht eerder dit jaar nog voor de Gouden Palm op filmfestival in Cannes, en de recensies zijn lovend. Populariteit is nog altijd geen graadmeter voor kwaliteit.

Bioscooptop-10
1 (1) Let’s Be Cops
2 (2) Guardians of the Galaxy
3 (4) A Most Wanted Man
4 (-) November Man
5 (3) Into the Storm
6 (6) Sex Tape
7 (5) As Above, So Below
8 (8) Lucy
9 (11) Boyhood
10 (7) Ninja Turtles (3D)

Bron: Nederlandse Film Distributeurs