Spring naar de content

Zien: de eerste rit in een 3D-geprinte auto

Het 3D printen staat nog in de kinderschoenen, maar toch wordt het aantal objecten dat geprint wordt behoorlijk indrukwekkend. Waren er al geprinte pistolen, fietsen en protheses, nu kunnen we al rijden in de een 3D-geprinte auto. De eerste testrit zit er al op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Aan de Amerikaanse autofabrikant Local Motors de eer. De fabrikant printte afgelopen weekend een elektrische auto, tijdens de International Manufacturing Technology Show 2014 in Chicago. Het bedrijf deed er zes dagen over, om alle onderdelen te printen en de auto in elkaar te zetten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Strati, zoals het voertuig is genoemd, bestaat uit 40 onderdelen, die gemaakt zijn van van met carbon versterkt ABS plastic. De mechanische componenten, zoals de batterij, motor, bedrading en ophanging moesten natuurlijk nog toegevoegd worden.

auto640

(Foto via Local Motors)

De Strati kan maar liefst 60 kilometer per uur rijden en een afstand van 190 kilometer. Toen de auto klaar was en officieel onthuld, konden de makers een proefrit maken. Die was een succes.

Local Motors is zo blij met het product, dat ze breed gaan inzetten op de verkoop van 3D-geprinte auto’s voor het grote publiek. De auto moet vanaf begin volgend jaar te koop zijn in de Verenigde Staten. Wie een exemplaar wil moet diep in de buidel tasten, want ze gaan tussen de 18.000 en 30.000 dollar kosten. De Strati kon relatief snel geprint worden, dankzij de snel vorderende techniek binnen het 3D-printen.

Onderwerpen